Jason Matthews: Vörös veréb

Az orosz hírszerzés tisztje, Dominyika Jegorova épp csak most került ki a Verébiskolából. Első feladataként rögtön Nathaniel Nash CIA-tisztre állítják rá, aki az amerikaiak egyik fontos kapcsolattartója. A művelet során a hírszerző ügynökségek veszélybe kerülnek, és már nemcsak a saját életük a tét, hanem másoké is... 

 

 

Kölcsönözhető a könyvtárban!

„ERRE IS EMLÉKEZEM” Breznyán Istvánné - Önéletírás

Breznyán Istvánné Önéletírásában elénk tárja életét gyerekkorától nyugdíjazásáig. Munkája egyben hiteles korrajz, hiszen olvashatunk az 1950-es évek beadási rendszeréről, a kuláküldözésekről, a későbbi tagosításról, munkahelyéről, a keceli Szőlőfürt MGTSZ-ről, majd a rendszerváltás időszakáról is.

 

Kölcsönözhető a könyvtárban!

Javier Marías: A szívem fehér

Juan Ranz diplomáciai tolmács. Szíve mélyén szívesebben foglalkozik a jelennel, elmélkedik a házasságáról, hivatásáról vagy a hatalmi játszmákról, mintsem a múltat kutassa. Mégis feltárul előtte egy családi titok: hogyan halt meg apja első felesége és miként lett öngyilkos a második…

 

Kölcsönözhető a könyvtárban!

Dr. Lelovics Zsuzsanna: Mit (t)ehetek? Étkezési tanácsok daganatterápiában

 

 

 

 

Sokszor felmerül a kérdés, hogy daganatos betegségek esetén milyen étrend ajánlott, miket kell elkerülni. A könyv hasznos tanácsokat ad ételkészítési eljárásokhoz, részletesen ismerteti, mit szabad és mit nem szabad enni, gyakorlati tanácsokat ad a különböző daganattípusokra specializáltan.

 

 

 

 

 

Kölcsönözhető a könyvtárban!

 

Steve Berry: A Jefferson-kód

Cotton Malone, a titkosszolgálat volt ügynöke az 1865 és 1963 közötti elnökök meggyilkolását összekötő szálakat vizsgálja. Amikor Danny Daniels amerikai elnököt is megpróbálják megölni, felmerül a gyanú, hogy az alkotmány egy különös záradéka miatt történhetnek a merényletek…

 

Kölcsönözhető a könyvtárban!

Mel Robbins: 5 másodperces szabály

Tudod, mit változtatnál az életeden, csak nem tudod, hogyan tedd? Jobb munkahely? Több önbizalom? Mel Robbins motivációs tréner segítségével megismerkedhetsz az 5 másodperces szabállyal, melyet könnyű használni, és valóban működik.

 

Kölcsönözhető a könyvtárban!

Gödrösi Ádám: Street workout mindenkinek

Szálkás izmokat és olyan testet szeretnél, amit mindenki megirigyelhet? De kezdő vagy, és nem tudod, miként fogj hozzá? Akkor ez a könyv pont neked való!

 

Kölcsönözhető a könyvtárban!

Pion István: Atlasz bírja

Pion István nevét az első Slam Poetry Bajnokságon ismerhette meg a közönség. A versek központi témája a család, a rájuk való emlékezés, de nem marad ki a kötetből a szerelem és a politika sem.

 

Kölcsönözhető a könyvtárban!

Edith Eva Eger – A döntés

Dr. Edith Eva Eger 16 éves volt, amikor Auschwitzba hurcolták. Szüleit gázkamrába küldték. Mégis túlélte a borzalmakat, egyetemre ment és pszichológusnak tanult. Most másoknak segít leküzdeni a gyászt, a poszttraumás stresszt vagy a függőségeiket.  

 

 

Kölcsönözhető a könyvtárban!

Alison Walker: Enni való ajándékok

Szívesen készítene saját kezűleg ajándékot szeretteinek? Csak még nem tudja mit? Szeret sütni? Ha igen, akkor ebben a könyvben biztosan talál olyan receptet, amit örömmel elkészítene. Szép dobozban, masnival átkötve tökéletes meglepetés!   

 

Kölcsönözhető a könyvtárban!

Felicitas Römer: Szorongó gyerekek

Mindenki ismeri a szorongás kellemetlen érzését. Nyújtson támogatást gyermekének, hogy le tudja győzni a bizonytalanságait. A könyv gyakorlati tanácsokat ad a szülőknek, hogyan segíthetnek mindebben.   

 

Kölcsönözhető a könyvtárban!

Robert Seethaler: A trafikos

 

 

1937-ben a 17 éves Franz Huchel Bécsben próbál szerencsét egy trafikos tanoncaként. Ott találkozik Sigmund Freuddal, akivel szokatlan barátságot kötnek. Mikor Franz szerelmes lesz, újdonsült barátjától kér segítséget. Ám, a korhangulat nem kedvez se szerelemnek, se barátságnak…    

 

 

Kölcsönözhető a könyvtárban!

És boldogan éltek? – Mesehősnők utóélete

 

 

Vajon mi történt mesehőseinkkel a boldogan éltek, míg meg nem haltak után? Hogyan alakult Csipkerózsika élete, miután felébredt álmából, Hamupipőkéé a házasság után, vagy Muláné, Piroskáé esetleg Hófehérkéé? A novellaként íródott felnőttmesék ott kezdődnek, ahol a gyerekmesék véget értek.  

 

 

 

Kölcsönözhető a könyvtárban!

Sajó László: hal.doc

Sajó László nem fél kimondani azt, amit gondol. Bátran vállalja véleményét, éppen ezért művei szókimondóak, néhol szarkasztikusak, ironikusak.

 

Kölcsönözhető a könyvtárban!

Steve Berry: A Lincoln-mítosz

Cotton Malone nyugalmas életét felforgatja egy régi ügy. Ki kell derítenie, mi volt az a titok, amely 1861-ben Abraham Lincoln kezébe került. Az életét, szabadságát és legnagyobb szerelmét kockáztatva kutatja az igazságot, mely az Amerikai Egyesül Államok sorsát is eldönti.

 

Kölcsönözhető a könyvtárban!