És boldogan éltek? – Mesehősnők utóélete

 

 

Vajon mi történt mesehőseinkkel a boldogan éltek, míg meg nem haltak után? Hogyan alakult Csipkerózsika élete, miután felébredt álmából, Hamupipőkéé a házasság után, vagy Muláné, Piroskáé esetleg Hófehérkéé? A novellaként íródott felnőttmesék ott kezdődnek, ahol a gyerekmesék véget értek.  

 

 

 

Kölcsönözhető a könyvtárban!

Sajó László: hal.doc

Sajó László nem fél kimondani azt, amit gondol. Bátran vállalja véleményét, éppen ezért művei szókimondóak, néhol szarkasztikusak, ironikusak.

 

Kölcsönözhető a könyvtárban!

Steve Berry: A Lincoln-mítosz

Cotton Malone nyugalmas életét felforgatja egy régi ügy. Ki kell derítenie, mi volt az a titok, amely 1861-ben Abraham Lincoln kezébe került. Az életét, szabadságát és legnagyobb szerelmét kockáztatva kutatja az igazságot, mely az Amerikai Egyesül Államok sorsát is eldönti.

 

Kölcsönözhető a könyvtárban!

Szécsi Noémi: Egyformák vagytok

A történet - az elithez tartozó- két nő szemszögéből bontakozik ki. Szó esik benne a múltról, régi és jelenlegi szerelmekről és az állandó női rivalizálásokról is. Mindez erősen fűszerezve szarkasztikus humorral és iróniával.

 

Kölcsönözhető a könyvtárban!

Gabriele Bickel: A gyógyító kert

Éljünk egészségesebben a saját kertünkben megtermett zöldségek, gyümölcsök és fűszernövények segítségével! A könyv útmutatást ad a kert elrendezéséhez, a növények gondozásához és felhasználásához.

 

Kölcsönözhető a könyvtárban!

Sophie Edwards Károlyi: Emlékek és rejtélyek

A Károlyi família 25 nemzedéken átívelő története a kora középkortól a jelenig mutatja be a család tagjait, a róluk szóló legendákat, politikai szerepüket és még sok más érdekességet. Mindez bő képanyaggal összeállítva.

 

Kölcsönözhető a könyvtárban!

Jacques Martel: Lelki eredetű betegségek lexikona

Rohanó világunkban fontos odafigyelni a testi-lelki egyensúly megőrzésére. A szerző gyakorló pszichoterapeutaként megpróbálja feltárni a lelki eredetű betegségeket, és segít megoldást találni rájuk.

 

Kölcsönözhető a könyvtárban!

Louise Candlish: Mi házunk

Egy átlagos napon új család költözik London kertvárosába. Nincs is ebben semmi különös, kivéve, hogy az a te házad, és nem adtad el…

 

Kölcsönözhető a könyvtárban!

Frank Schätzing: A pillangó zsarnoksága

A szerző - nagysikerű Raj című regénye után - ismét jól bevált regényszerkesztési módszerével ajándékozza meg rajongóit. A történet könyörtelen mikrorealizmussal mutatja be az afrikai polgárháborúk iszonyatát, s közben a XXI. század technológiai forradalmán vezeti végig az olvasót.

 

Kölcsönözhető a könyvtárban!

Kay Maguire: Kiskertek kiskönyve

A kötet tanácsokat, ötleteket és inspirációt tartogat mindazok számára, akik szűk kültéri helyeken, például ablakpárkányon, erkélyen vagy lépcsőkön szeretnének kertészkedni.

 

Kölcsönözhető a könyvtárban!

Elizabeth A. Dauncey és Sonny Larsson: Mérgező növények

Vannak "halálosan mérgező" fajokat rejtő növénycsaládok, ugyanakkor ugyanezen családok más tagjai fontos szerepet játszanak az élelmezésben. Vajon tudjuk-e, hogy kertünk növényei milyen hatással lehetnek szervezetünkre?

 

 

Kölcsönözhető a könyvtárban!

Vass Virág: Az örökké rövid története

A regény történetét a Kádár-korszak egyik legsikeresebb manökenjének rendkívüli életrajza ihlette, amely bepillantást enged a ’70-es, ’80-as évek szocialista és nemzetközi divatvilágának kulisszái mögé.

 

Kölcsönözhető a könyvtárban!

Alice Munro: Juliet

Három rövid elbeszélés, mely Juliet életútját mutatja be. A történet épp oly fordulatos, meglepő és különleges, mint az élet maga. 

 

Kölcsönözhető a könyvtárban!