Sean McManus: Legyél te is programozó!

Érdekel a számítógépek világa, a programozás rejtelmei? Ebből a könyvből megtudhatod, hogyan készíts játékot, weboldalt, animációkat vagy éppen zenét.   

 

Keressétek a könyvtárban!

Anita Ganeri: Veszélyeztetett növények és állatok

 

 

Az Utoljára láthatod sorozat ezen kötete színes képekkel mutatja be a Föld kihalófélben lévő növényeit és állatait. Rávilágít a visszafordíthatatlan károkra, melyeket az erdőirtások, a klímaváltozás vagy a környezetszennyezés okoz.    

 

 Keressétek a könyvtárban!

Hermann Marika: Panna közlekedni tanul

A kicsik meséken keresztül ismerkedhetnek meg a biztonságos közlekedéssel. A balesetek elkerülhetőek, csak ismerni kell a szabályokat és betartani!

 

Keressétek a könyvtárban!

Vivian French: Lovag leszek A sárkányok nem tudnak úszni

Samu arról álmodik, hogy igazi lovag lesz, de nem tudja, miként váljon azzá. Szülei elküldik nagynénje és nagybátyja kastélyába, ahol el kell viselnie az undok Szilva társaságát és a furcsa lényeket, melyek vakációzni érkeznek.  

 

Keressétek a könyvtárban!

Olga Gre: Palackfigurák

Szeretsz alkotni, kreatív dolgokat készíteni? Gyárts szuper palackfigurákat! Nem kell hozzá más, csak pár műanyagflakon, festék, olló, ragasztó és már kezdődhet is a móka!    

 

Keressétek a könyvtárban!

Christian Tielmann: Berci nem megy el idegenekkel

Berci a játszótéren várja az anyukáját, aki elment bevásárolni. Az eső elered, és az idő is csak telik, de nem jön érte senki. Vajon, el kellene mennie a bácsival, aki felajánlotta, hogy hazaviszi?

 

Keressétek a könyvtárban!

Sohonyai Edit: Engem szeress!

A 17 éves Zsófi még keresi önmagát. Ez érthető, hiszen még kamasz. Éppen ezért az sem meglepő, hogy a szerelmi élete is bonyolult. Történetesen két fiú közt őrlődik… Vajon Szücsi vagy Guszti lesz a befutó?

 

Keressétek a könyvtárban!

Matos Maja: Szivárvány

Megjelent Matos Maja harmadik önálló gyermekvers kötete. Vidám, kedves művek óvodásokat, kisiskolásokat és a kamaszokat aktuálisan foglalkoztató témákról. A könyvet keceli gyerekek rajzai teszik még színesebbé.

 

Keressétek a könyvtárban!

Olga Gre - Kavicsfestés

Szereted a színes, vidám dolgokat és emellé még alkotni is? Készíts te is mutatós kavicsokat! Nem kell hozzá más, csak pár formás kő és egy kis festék.

 

Keressétek a könyvtárban!

Quentin Gréban: Mi leszek, ha nagy leszek?

Minden gyerek szeret arról álmodozni, mi lesz, ha nagy lesz. Sokan már egészen kicsi koruk óta tudják, de vannak, akik még nem. Julcsi is sokat gondolkozott rajta… Ha téged is érdekel, mi szeretne lenni, olvasd el a történetét!

 

Keressétek a könyvtárban!

Dr. Szerényi Gábor: Barátságos Biológia

Érdekel a biológia, a világ, ami körülvesz? Készíts érdekes kísérleteket, melyekhez minden felszerelést megtalálsz otthon! A könyvben elolvashatod a feladatok tudományos magyarázatát is.

 

Keressétek a könyvtárban!

Timo Parvela: Pate focikönyve

Pate elhatározta, hogy részt vesz a Labdamágus-kupán. A baj csak az, hogy nincsen csapata. Ezért meghívja Messit, Ronaldót és más sztárokat, ám őket nehéz elérni. Kénytelen új barátaiból toborozni. A jelöltek között van a 90 éves szomszéd bácsi, Ekki, aki utál focizni, a parkban lévő hajléktalan és egy háromlábú kutya is…       

 

Keressétek a könyvtárban!

Fanyúvasztó Ferdinánd: Hasznos holmik fahulladékból

Szeretnél valamit barkácsolni, csak nem tudod, miként kezdj hozzá? Ez a könyv segít neked szép madáretetőt, praktikus szerszámos ládát és még sok más hasznos holmit készíteni.     

 

Keressétek a könyvtárban!

Olga Kamozina: Játékos szolfézs

A könyv játékosan vezeti be az óvodásokat és a kisiskolásokat a szolfézs világába. Vidám meséken és színes képeken keresztül tanítja a kicsiket a zene alapjaira.      

 

Keressétek a könyvtárban!