Timo Parvela: Pate focikönyve

Pate elhatározta, hogy részt vesz a Labdamágus-kupán. A baj csak az, hogy nincsen csapata. Ezért meghívja Messit, Ronaldót és más sztárokat, ám őket nehéz elérni. Kénytelen új barátaiból toborozni. A jelöltek között van a 90 éves szomszéd bácsi, Ekki, aki utál focizni, a parkban lévő hajléktalan és egy háromlábú kutya is…       

 

Keressétek a könyvtárban!

Fanyúvasztó Ferdinánd: Hasznos holmik fahulladékból

Szeretnél valamit barkácsolni, csak nem tudod, miként kezdj hozzá? Ez a könyv segít neked szép madáretetőt, praktikus szerszámos ládát és még sok más hasznos holmit készíteni.     

 

Keressétek a könyvtárban!

Olga Kamozina: Játékos szolfézs

A könyv játékosan vezeti be az óvodásokat és a kisiskolásokat a szolfézs világába. Vidám meséken és színes képeken keresztül tanítja a kicsiket a zene alapjaira.      

 

Keressétek a könyvtárban!

Louise Spilsbury: Éhezés és szegénység

A gyerekeknek sokszor gondot okoz megérteni a világ dolgait. Ez a könyv segít körbejárni az éhezés és a szegénység nehéz és összetett problémáját.        

Keressétek a könyvtárban!

László Noémi: Bodzabél

László Noémi kiváló gyermekvers-kötete utat mutat a gyerekek lelkéhez. A kedves kis írásokat Kürti Andrea színes rajzai teszik még szebbé.         

 

Keressétek a könyvtárban!

Jodi Picoult, Samantha van Leer: Sorok között

Delila gyűlöli a sulit, ám annál jobban szeret olvasni. Van is kedvenc tündérmeséje egy szimpatikus királyfival, palotával és gonosztevővel. Ám kiderül, hogy a tündérmese igazából nagyon is valóságos, és a herceg nagyon is szemrevalónak tartja 15 éves olvasóját. A baj csak az, hogy egy világ választja el őket…         

 

Keressétek a könyvtárban!

Nagy Bandó András - A Hangyabanda

Nagy Bandó András verses mesében mutatja be a hangyák parányi világát. Megtudhatjuk, hogyan gyűjtik az élelmüket, vagy miként telik egy-egy nap a bolyban.

A történet a CD mellékleten zenés formában is meghallgatható.          

 

Keressétek a könyvtárban!

Elisabetta Gnone: Olga, a papírlány

Olga szeret mesélni. Hogy felvidítsa egyik barátját, hihetetlen történetbe kezd egy papírlányról, aki szeretne igazi emberré változni. De vajon sikerül elérnie a célját?         

 

Keressétek a könyvtárban!

Karma Wilson: Medve új barátja

Álmából felébredve az erdőt járja Medve, ki barátokat szerezne. Kövesd te is az útját a vidám versikén keresztül, s légy részese a történetnek!          

 

Keressétek a könyvtárban!

Jodi Picoult, Samantha Van Leer: Lapról lapra

Delila nem olyan boldog, mint remélte: a valóság másnak bizonyul, mint a fantázia, ráadásul egy váratlan fordulat is próbára teszi a kapcsolatát álmai hercegével... Hogy sikerül-e mindezek ellenére megmaradniuk egymás számára, kiderül a kamaszoknak szóló romantikus regény végére!          

 

Keressétek a könyvtárban!

Al Ghaoui Hesna: Holli, a hős – Mese arról, hogyan félj bátran

A történet főhőse Holli, akinek nap mint nap megkeseríti életét a szorongató félelem érzése. Egyszer aztán megjelenik egy egészen picike kis lény, Mumus, aki megtanítja, miként lehet legyőzni a félelmet.  A történetet 5-7 éves olvasóinknak ajánljuk.

 

Keressétek a könyvtárban!

Szécsi Noémi: Mandragóra utca 7.

Furcsa egy ház ez a Mandragóra utca 7. Ida és Tamara számtalanszor nekivágtak már, hogy feltérképezzék a titokzatos épületet, bizonyos dolgokat mégsem sikerült kideríteniük. Fedezd fel velük Te is a titkokat!

 

Keressétek a könyvtárban!

Lori Lite: A Vidra-öböl

A mesekönyv segítségével gyermekeink gyorsan megnyugtathatják magukat. Mesehallgatás közben hatékonyan csökkenhet szorongásuk, dühük, esetleg még az átélt fizikai fájdalmuk intenzitása is.

 

 

Elérhető a könyvtárban!

Clive Gifford: Arányok atlasza

Kicsi és nagy, lassú és gyors, könnyű és nehéz – na, de mihez képest? Próbáld ki, milyen, ha nézőpontot változtatsz! Mérd fel a világot magad körül!

 

Keressétek a könyvtárban!

Tamás Zsuzsa: Mesék a Teljességhez

Óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló történetek, melyek megkönnyítik számukra autizmussal élő társaik megértését és befogadását.

 

Keressétek a könyvtárban!